T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / İSLAHİYE - Altınüzüm Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

          Okulumuz 1952-1953 Eğitim-Öğretim yılında Haltanlı Köyü İlkokulu ismiyle hizmete açılmış olup Altınüzüm Beldesi'nin en eski ve köklü okuludur. Daha sonra Aydınoğlu İlkokulu ismini almış olan okulumuzun, 1992 yılında ise ismi Altınüzüm Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu olarak değişmiştir.

          Arazisi, halk tarafından Milli Eğitime bağışlanmış olan okulumuz; şu an iki katlı bir ana bina, bir ana sınıfı ve okul bahçesi sınırları içerisinde yer alan bir kalorifer dairesi, dört (4) tane de lojmana sahiptir. Şu an 11 dershane, 1 laboratuar  sınıfında öğretim yapılmaktadır.  Okulumuzun dört tarafı beton duvarla çevrilidir.

          Okulumuz Beldedeki konumu itibariyle merkezi olup, Beldede yapılan törenler, sergiler, kutlu doğum haftası vb. kültürel ve sosyal faaliyetlere de ev sahipliği yapmaktadır. Okulumuzun bulunduğu belde 2014 yılında çıkan büyükşehir yasası ile belde olmaktan çıkmış olup İslâhiye'nin Haltanlı Mahallesi olarak değişmiştir.

          Okulumuz geçmişten günümüze birçok aydın insan yetiştirmiştir. Profesör, kaymakam, milletvekili, avukat, subay, öğretmen, mühendis gibi topluma faydalı kişiler kazandırmıştır. Okulumuzun ilk öğretmeni ve müdürü Kazım GARİP olup, sırasıyla Mehmet ÇİFTÇİLER, Ahmet SEZER, Yusuf YAPICI, Bayram Murat KURŞUN, Bülent Ufuk KUŞ, İsmail KARATAŞLIOĞLU müdürlük görevinde bulunmuştur. Şimdi ise Adnan DURMUŞ müdürlük görevini sürdürmektedir.

 

          Gaziantep-Hatay yolu üzerinde olan okulumuz, çevre iller ile yakın ilişkiler içerisindedir. Beldemiz(Mahallemiz)  ilçemizin en gözde ve en büyük beldesidir. Nüfusu, son nüfus sayımına göre 7000'i aşmıştır. Halkın geçim kaynağı tarımdır. En çok yetiştirilen tarım ürünü üzümdür. Bu nedenle Beldenin ismi Altınüzüm olarak adlandırılmıştır. Üzümün yanında buğday, pamuk ve biber de yetiştirilmektedir. Amanos Dağları üzerinde yer edinmiş olan ve Beldemizin içinden ulaşımı sağlanan yaklaşık 20 km uzaklıkta olan Huzur Yaylası havası ve doğa güzelliğiyle görülmeye değer harika bir yerdir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.07.2015 - Güncelleme: 10.09.2020 13:44 - Görüntülenme: 458
  Beğen | 1  kişi beğendi