T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / İSLAHİYE - Altınüzüm Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Altınüzüm Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Telefon
0
Belgegeçer
0
WEB
https://afsm.meb.k12.tr
Adres
Altınüzüm Mah. Atatürk Bulvarı No24 Hatay Yolu Üzeri İslahiye/Gaziantep
Vizyon
VİZYONUMUZ İçimizde var olan daha iyi olma duygularımızı eğitim öğretim yoluyla harekete geçirerek çevremize kalite yolculuğunda rehber olmak hedefimiz, "beni" geliştirerek "bize" hizmet etmek ise görevimizdir. Biz bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.
Misyon
MİSYONUMUZ İçimizdeki sevgiyi yeşerterek, hoşgörü ve saygıyı oluşturup el ele yeniye ve daha iyiye doğru yürüyerek, milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda; Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşımayı amaç edinmiş, haklarını ve sorumluluklarını bilen, bilgili becerili, milletinin değerleriyle uyumlu çağdaş insanı yetiştirmek istiyoruz.
Başarılar
.
Öğretmen :8
Öğrenci :109
Derslik :5
Kütüphane Kitap Sayısı :1000
Öğretim Şekli :Normal Eğitim - Tam Gün
Saatler
08.50-15.20
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okulumuz İslahiye-Hatay yolu üzerinde olduğundan sürekli olarak ulaşım imkanına sahiptir.
Servis Bilgisi
Öğretmenlerimiz İslahiye İlçe merkezinde ikamet etmekte olup, kendi imkanları ile anlaştıkları bir servisçi ile günübirlik okula düzenli bir şekilde gidip gelmekteler. Herhangi bir ulaşım sorunu bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz İslahiye´nin Altınüzüm Mahallesindedir.Merkezi bir yer olup,okuma oranı yüksek bir bölgedir.Halkının geçim kaynağı yoğun olarak bağcılık(üzüm) olup,zeytin, meyvecilik ve hayvancılık da yapılmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz il merkezine 100 km, ilçe merkezine ise 10 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Ortaokul olup E-Okul kayıt alanı içinde olan yaşı tutan öğrenciler otomatik olarak okulumuza MEB tarafından kayıt yapılmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuza öğrenciler sınavsız olarak adrese dayalı olarak kayıt bölgesi içerisinde ise sistem üzerinden otomatik kayıt yapılmaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin tamamı, %100'ü, bir üst kademeye yerleşip devam etmektedirler.
Sportif Etkinlikler
Gerek Okulun kendi çapında gerekse de içinde bulunduğumuz 3. bölgedeki okullar arası zaman zaman çeşitli sportif etkinlikler yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Fuarı Düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuz, Okullar Hayat Olsun Projesi, kapsamındadır.
Yazdır